Te weinig pensioen en toch liever niet willen verhuizen?

Regelmatig zitten wij met relaties aan tafel die een forse overwaarde hebben op hun woning maar te zuinig naar hun zin moeten leven omdat ze een te klein pensioen hebben. Deze relaties zijn welvarend maar kunnen toch bepaalde uitgaven die zij na pensionering willen doen niet doen, omdat hun geld in de eigen woning zit.

Het pensioen is meestal lager dan het inkomen voorafgaande aan de pensionering. Veel Nederlanders hebben gespaard voor een aanvulling op het pensioen of ze hebben bedacht na hun pensionering kleiner te gaan wonen, maar toch blijkt de praktijk nog wel eens anders te zijn. Vaak is kleiner wonen niet eens goedkoper en meestal willen mensen eigenlijk niet verhuizen.

 

Het pensioeninkomen is te laag om in het huis te kunnen blijven wonen, maar vaak is de woning vrij van hypotheek of rust er nog maar een kleine hypotheek op de woning.

 

U kunt dan voor onderhoud of als aanvulling op uw pensioeninkomen alvast een deel van uw eigen woning "opeten". Was de regelgeving in het verleden nogal strikt waardoor deze oplossing niet vaak kon worden gekozen, tegenwoordig komen er steeds meer oplossingen om hieraan tegemoet te komen.

 

Persoonlijk advies in uw situatie

 

Elke klant is uniek, dus u ook. Wij hebben dan ook geen standaard advies voor iedereen die in de komende jaren met pensioen gaat, maar samen met u bekijken wij graag uw wensen en mogelijkheden zodat wij u een advies op maat kunnen geven.