. Sparen en beleggen | KPP | Persoonlijke financiele planning

Sparen en beleggen

Bij alle adviezen die we in financiële dienstverlening geven hoort een spaaradvies. Sparen voor bijzondere uitgaven, sparen voor de eigen woning of sparen als aanvulling op uw pensioen bijvoorbeeld.
 
Dat sparen op verschillende manieren kan, klinkt u waarschijnlijk niet vreemd in de oren. Dat er door een klein renteverschil enorme opbrengstverschillen ontstaan realiseren mensen zich vaak niet. Zo geeft 1% renteverschil gemiddeld bij een maandelijkse inleg van € 100,= gedurende 20 jaar een verschil van     € 3.350,= bij een opbrengst van € 29.480,=. Dat tikt dus flink aan.
 
Het is dus altijd belangrijk om het doel van het sparen goed vast te stellen en om vervolgens te bepalen of u het geld op een spaarrekening wenst te zetten of dat u bereid bent om te beleggen en (iets) meer risico te nemen met een grote kans op een hoger rendement.
 
Wat veel mensen zich niet goed realiseren is dat, vooral bij spaardoelen verder in de toekomst, de inflatie momenteel hoger is dan het rendement dat op het spaargeld gemaakt wordt. Dat betekent dat uw spaargeld minder waard wordt.
 
Als u vragen hebt of een persoonlijk voorstel wilt, kunt u ons altijd bellen of e-mailen voor het maken van een afspraak.