Een heel belangrijk moment: Leeftijd 57!

Realiseert u zich goed dat leeftijd 57 een belangrijk moment in uw financiële huishouding is!

Lees meer

Te weinig pensioen en toch liever niet willen verhuizen?

Regelmatig zitten wij met relaties aan tafel die een forse overwaarde hebben op hun woning maar te zuinig naar hun zin moeten leven omdat ze een te klein pensioen hebben. Deze relaties zijn welvarend maar kunnen toch bepaalde uitgaven die zij na pensionering willen doen niet doen, omdat hun geld in de eigen woning zit.

Lees meer

Wijzigingen door het regeerakkoord 2017.

In het regeerakkoord staat dat iedereen er netto op vooruit gaat. Of dit zo is kunnen wij nog niet beoordelen, maar dat er in de heffingen en heffingsgrondslagen de nodige verschuivingen plaatsvinden is wel duidelijk.

Lees meer

Wet Hillen

Wat is de wet Hillen en wat gaat er dan veranderen.

Lees meer

"Huiseigenaren laten massaal geld liggen" kopt 'Vereniging eigen Huis'.

Veel mensen denken dat hun huidige geldverstrekker bij de renteverlenging wel ongeveer even duur zal zijn als andere geldverstrekkers en dat oversluiten een hoop geld kost dat niet zomaar terugverdiend wordt.

Lees meer

Pensioenaanvulling uit de eigen woning

De veiligste manier om de overwaarde van je huis te kunnen opnemen.
(Consumentenbond februari 2018)

Lees meer

NVM Open Huizendag

 

Zaterdag 30 maart is het weer zover, de landelijke NVM Open Huizen Dag. Op deze dag kan je tussen 11.00 uur en 15.00 uur alle deelnemende woningen bezoeken. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. In veel gevallen zal de eigenaar van de woning je rondleiden en je alle details laten zien.

KPP Persoonlijke Financiële Planning zal ook aanwezig zijn op de locatie van PUUR Makelaars te Bussum. Wij kunnen u daar ook financiele adviezen geven.

Wij begroeten u daar graag.

Tot zaterdag,

KPP Persoonlijke Financiële Planning

Lees meer

Nieuwe inrichting

Lees meer

Renteverlengingen

Jaarlijks terugkomende onderwerpen zijn de renteverlengingen en de tussentijdse aflossingen. En wat te denken van die forse WOZ-waarde stijgingen van uw woning? Kunnen de lasten hierdoor niet omlaag?

Lees meer

Beleggingen

Beleggen versus sparen

De rente op uw spaarrekening is historisch laag. Met de inflatie en vermogensrendementsheffing daarinmeegenomen kunnen we stellen dat u inteert op uw spaargeld. Beleggingsrendementen uit het verleden bieden geen garantie voor toekomst. Toch blijkt uit meerdere onderzoeken dat het rendement op indexbeleggen op de lange termijn zorgt voor een positief rendement.
Inleg kan zowel eenmalig als periodiek met elk gewenst bedrag.

Spreiding van de inleg, bijvoorbeeld een inleg per maand, zorgt voor nog meer demping van het beleggingsrisico.

Lees meer

Schadeverzekeringen

Zo vlak voor de vakantie is het altijd goed om even te checken of uw reisverzekering nog wel aansluit bij uw reisbestemming.

Lees meer